La Stanza, Masterprint 24

Vandaag maken we meer details bekend omtrent onze aanstaande titel: La Stanza. Dit spel is ontworpen door twee zeer bekende auteurs, die Madeira, Nippon en Panamax hebben bedacht: Nuno Bizarro Sentieiro en Paulo Soledade.

Om beurten verplaatsen de spelers hun “Patron” door verschillende kamers om kunstenaars aan hun zijde te krijgen. Deze kunstenaars versterken de actie die mogelijk is in de kamer waarin je jouw Patron laat eindigen. Rekruteer daarom de beste artiesten, investeer in nieuwe ontdekkingen en handelsroutes, ontwikkel je cultureel, bouw universiteiten en win het vertrouwen van koningen. Dit alles met als doel nieuwe wonderen van de Renaissance te creëren.

Als je de cover van dit spel net zo mooi vindt als dat wij hem vinden :D, schroom dan niet om deze een duimpje te geven op BoardGameGeek, zodat nog meer mensen deze te zien krijgen!

We laten nog niet alles zien van het spel, maar beginnen met het onthullen van het spelersbord en zijn functie. Bovenaan, van links naar rechts, zie je een veld om tot 7 gekleurde meeples te bewaren. Deze meeples zorgen voor meer flexibiliteit tijdens het uitvoeren van acties en zijn nodig om bonustegels te vergaren. Rechts daarvan zie je 8 velden om museumtegels op te slaan, die je verkrijgt in de gele kamer. Nog meer naar rechts kun je boeken die je in de rode kamer “schrijft”, neerleggen en op die manier bepaalde voordelen ontvangen.

Het onderste deel van het spelersbord laat een grote munt zien, waar je jouw geld kunt bewaren, en rechts daarvan een rij met te rekruteren kunstenaars. Kunstenaars die je van het bord pakt, blijven daar liggen tot je ze besluit in te huren. Wanneer je dat doet, schuif je een kunstenaar naar een vak naar keuze in de onderste rij en betaal je de daarboven weergegeven kosten. De kunstenaar die daar lag, wordt afgelegd. Op deze manier vergroot je jouw invloed in de ene discipline, terwijl het zakt in een andere discipline (een kunstenaar van een bepaalde discipline vervangen door een kunstenaar van dezelfde discipline heeft geen effect).

We zullen voor La Stanza een Kickstarter campagne opzetten, die begin januari 2019 van start gaat. Wanneer het benodigde bedrag is behaald, hebben we een lijst met Stretchgoals klaarstaan. Deze lijst omvat onder andere het upgraden van reguliere houten schijfjes, meeples, blokjes en cilinders naar speciaal geproduceerde schijfjes, meeples, boekjes en pilaren. Uiteraard is dit nog niet alles, maar de rest houden we nog even geheim ;). Dat is het voor nu. We zullen meer details bekend maken omtrent de startdatum van deze Kickstarter campagne en het spel zelf in de komende weken!